آموزشی

مزایای روغن آرگان

 

روغن آرگان جز روغن های اساسی در آشپزی  بوده است، نه تنها به خاطر داشتن طعم لذیذ و مغذی بلکه دارای طیف گسترده ای از مزایای بالقوه سلامتی است. این روغن گیاهی که بطور طبیعی وجود دارد از هسته میوه درخت آرگان گرفته می شود. این روغن اگرچه بومی مراکش است، اکنون در سراسر جهان برای انواع کاربردهای آشپزی، آرایشی و دارویی استفاده می شود.

مواد مغذی روغن آرگان

روغن آرگان در درجه اول از اسیدهای چرب و انواع ترکیبات فنلی تشکیل شده است. بیشتر چربی روغن آرگان از اولییک اسید و اسید لینولیک ناشی می شود. تقریبا %۲۹ الی %۳۶ از محتوای اسیدهای چرب روغن آرگان از اسیدلینولیک یا امگا ۶ حاصل می شود و این منبع خوبی برای این ماده مغذی است. اسید اولییک اگرچه ضروی نیست، اما ۴۳ _ ۴۹ %  از ترکیب اسیدهای چرب روغن آرگان را تشکیل می دهد و همچنین یک چربی بسیار سالم است و دارای تاثیر بسیار مثبت بر سلامت قلب می باشد. این اسید همچنین در روغن زیتون موجود می باشد. علاوه بر این روغن آرگان منبع غنی ویتامین E است که برای پوست، مو و چشم ضروری است. این ویتامین همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است.

روغن آرگان باعث رطوبت پوست و مو می شود

اسیدهای اولئیک و لینوئیک که بیشتر چربی روغن آرگان را تشکیل می دهند. مواد مغذی حیاتی برای حفظ سلامتی پوست و مو هستند. روغن آرگان را می توان بطور مستقیم بر روی پوست و مو ماساژ داد. در یک مطالعه هر دو کاربرد خوراکی و موضعی روغن آرگان باعث افزایش رطوبت پوست در زنان یائسه شد.

روغن آرگان معمولا بصورت خالص و بصورت موضعی مورد استفاده قرار می گیرد. این روغن اغلب در محصولات ارایشی مانند لوسیون ها و کرم های پوستی نیز وجود دارد. اگرچه می توان آن را بصورت مستقیم بر روی پوست مالید، بهتر است برای بار اول با مقدار بسیار کم شروع کنید تا اطمینان حاصل کنید که هیچ گونه عوارض جانبی برا شما ندارد..

همچنین شما می توانید روغن آرگان را مستقیما بر روی موهای مرطوب بمالید تا رطوبت را بهبود ببخشد و شکستگی را کاهش دهد. در موارد بسیاری از این روغن در شامپوها و نرم کننده ها استفاده شده است.

اگر اولین بار است که از این روغن استفاده می کنید، با مقدار کم شروع کنید تا ببینید که موهای شما چگونه جواب می دهد. اگر به طور طبیعی ریشه های روغنی و چرب دارید، آرگان را فقط در انتهای موهای خود بمالید تا موهایتان ظاهر چرب نداشته باشد.

روغن آرگان از هسته ی میوه درخت آرگان تهیه می شود. این روغن سرشار از مواد مغذی مفیدی مثل اسیدهای چرب و ویتامین ای است. لینولییک و اولریک اسید موجود در روغن آرگان به مرطوب ماندن مو کمک می کند و درخشش مو را افزایش می دهد.

روغن آرگان، مرطوب‌کننده بسیار خوبی است و به دلیل میزان بالای ویتامین ای و آنتی اکسیدانش راهکار مناسبی برای درمان شوره سر، صاف تر شدن موهای وز و ترمیم موهای آسیب دیده می باشد. این روغن علاوه بر اینکه در درمان ریزش مو مؤثر است، در صورت استفاده منظم رشد موهای جدید را هم افزایش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *